Go Back

Kitchari

Total Time1 hour
Servings: 4

Ingredients

  • 2,5 dl läätsesid või poolitatud mungube või kollaseid poolitatud herneid
  • 1,5 dl pruuni basmati riisi või pikateralist pruuni riisi
  • 3 sl kookosõli
  • Pöidlasuurune jupp värsket ingverit hakituna
  • 2 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 1 tl jahvatatud koriandrit
  • 1 tl terveid apteegitilli (fenkol) seemneid
  • 1 tl jahvatatud lambaläätsesid
  • 1 tl jahvatatud kurkumit
  • 1 tl meresoola kui lisad vett
  • 1 liiter lköögiviljapuljongit või vett
  • 1 väiksem brokoliõisik peeneks hakituna
  • 1 väiksem või ½ keskmist suvikõrvitsat riivituna
  • 50 g beebispinatit hakituna
  • Paar peotäit värsket hakitud koriandrit
  • Serveerimiseks maitsestamata Kreeka jogurtit

Instructions

  • Tõsta läätsed või mungoad või herned ja riis paar tundi enne toiduvalmistamist kaussi ja kalla peale külm vesi. Loputa sõelal.
  • Kuumuta potis keskmisel kuumusel kookosõli. Lisa sinna siis ingver ja hauta minutijagu. Lisa nüüd kõik vürtsid ehk vürtsköömned, koriander, apteegitilli seemned, lambalääts ja kurkum. Kuumuta läbi 30 sekundi jooksul kuni vürtsid muutuvad aromaatseks. Lisa potti läätsed (või mungoad või herned) ja riis. Sega vürtsidega läbi, lisa puljong või sool ja vesi. Lase keema tõusta, kata siis kaanega, alanda kuumust ja hauta 45 minutit või seni, kuni riis ja läätsed on pehmed. Lisa siis peeneks hakitud brokoli ja hauta 5 minutit, järgmisena lisa suvikõrvits ja spinat, sega läbi ja tõsta pott tulelt. Jäta mõneks minutiks seisma. Serveerides lisa ohtralt koriandrit ja maitsestamata jogurtit.
  • Kui kitchari muutub keetes liiga kuivaks, lisa täiendavalt vett või puljongit.