Go Back

Ahjufeta kirsstomatite ja oliividega

Total Time45 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 200 g fetajuustu
  • 300 g kirsstomateid
  • 100 g kalamata oliive
  • 1 punane sibul poolratastena
  • 3 sl oliiviõli
  • 2 küüslauguküünt purustatuna
  • Näpuotsaga kuivatatud punet oregano
  • 2 sl petimezi ehk viinamarjasiirupit võid asendada vedela mee või balsamico kreemiga
  • Soola ja pipart
  • Serveerimiseks värsket ahjusaia lavašši või pastat

Instructions

  • Sega omavahel oliiviõli, küüslauk, kuivatatud pune, petimez ja sool ning pipar. Tõsta ca 25x20 cm läbimõõduga ahjuvormi fetajuust, tomatid, sibulad ja oliivid. Nirista kaste ahjuvormi ja tõsta siis vorm eelkuumutatud ahju 180 kraadi juurde 35-40 minutiks. Võid vahepeal tomateid ja oliive segada, et nad kastmega paremini kokku saaksid.
  • Tõsta ahjust välja ja serveeri kuumalt koos värske saia või ka keedetud pastaga, millest saab ahjufetast teha mõnusa pastakaste. Riisu kindlasti kokku ka välja küpsenud tomatimahl, sellest saab väga maitsva kastme nii saiale kui ka pastale