Go Back

Pardiraguu punase veini ja pappardelle kastmega

Total Time2 hours 30 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 2 pardikoiba või 2 pardifileed
  • 1 sibul hakituna
  • 1 porgand hakituna
  • 1-2 sellerivart hakituna
  • 1-2 küüslauguküünt hakituna
  • Julge näpuotsatäis kuivatatud salveid või rosmariini
  • 400 g purk purustatud tomateid
  • 2 sl tomatipastat
  • 2 dl Masi Campofiorini veini
  • 5 dl puljongit
  • 2-3 tk tähtaniisi
  • 1-2 pulka kaneeli
  • Poole apelsini riivitud koor
  • 1 loorberileht
  • Oliiviõli
  • Soola ja pipart
  • 400 g pappardelle pastat
  • Viimistlemiseks pecorino või parmesani juustu, värskelt jahvatatud musta piprat, tüümianioksi ja paar sortsu oliiviõli.

Instructions

  • Kuumuta pannil või malmpotis veidi oliiviõli. Tõsta sinna sisse pardikoivad (või pardifilee) ja jäta rahulikult umbes 5-7 minutiks pruunistuma, et ka rasv välja sulaks. Keera siis part ümber ja pruunista ka teiselt poolt. Tõsta ära.
  • Vajadusel lisa pannile või potti veel veidi oliiviõli ja lisa siis sibul, porgand ja seller. Hauta keskmisel kuumusel mõned minutid. Lisa siis küüslauk ja salvei või rosmariin. Hauta veel mõned minutid. Lisa nüüd potti vein ja kraabi kokku ka pannile jäänud praemahlad. Lase veinist alkohol välja keeda ja lisa siis pannile või potti purustatud tomatid ja tomatipasta, puljong, kaneelipulgad, tähtaniis, riivitud apelsinikoor, loorberileht, sool ja pipar. Sega läbi ja tõsta kastme sisse ka part tagasi. Lase keema tõusta, kata pott või pann kaanega, alanda kuumust ja hauta aeg-ajalt segades 2 tundi. Kui kasutad pardifileed, siis võid hautamisaega veidi lühendada.
  • Tõsta siis part välja, lase veidi jahtuda ja rebi või lõika part väiksemateks tükkideks. Soovi korral või naha kõrvale tõsta. Tõsta part kastme sisse, kuumuta läbi ja kontrolli maitseid. Eemalda loorberileht.
  • Keeda pasta vastavalt pakendi juhistele ja kurna. Tõsta veidi pastakeeduvett kõrvale. Sega pasta pardiraguuga, vajadusel reguleeri pastat pastakeeduveega, kui see liiga kuivaks tõmbub. Serveeri kohe ja viimistle pastat värskelt jahvatatud musta pipra, parmesani või pecorino juustu laastudega, tüümianioksa ja peale niristatud oliiviõliga.
  • Juurde serveeri Masi Campofiorini veini. Naudi!