Go Back

Pirni-sinihallitusjuustu pirukas pekaanipähklitega

Total Time55 minutes
Servings: 10

Ingredients

Hapukoore-muretainas:

  • 150 g võid
  • 75 g hapukoort
  • 1 muna
  • 100 g täistera speltjahu
  • 200 g nisujahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • Näpuotsaga soola

Pirukatäidis:

  • 3 pirni poolitatuna ja viilutatuna
  • 200 g Saint Agur sinihallitusjuustu
  • 2 muna
  • 2 dl köögikoort
  • Hakitud tüümiani
  • Vajadusel soola
  • Jämedalt hakitud pekaanipähkleid
  • Serveerimiseks värskelt jahvatatud musta pipart, rukola salatit ja soovi korral ka balsamico kreemi

Instructions

  • Taina valmistamiseks surista köögikombaini abil kõik koostisained kokku. Vormi tainas palliks, tõsta majapidamiskilesse ja külmkappi vähemalt pooleks tunniks. Rulli siis jahusel pinnal lahti ja tõsta 26-28 cm läbimõõduga pirukavormi nii, et põhi ja küljed oleksid kaetud. Torka kahvliga mõned korrad taians läbi. Aseta tainale küpsetuspaber, aseta sellele mingi raskus (spetsiaalsed küpsetuspärlid, riis vm kuivaine) ja tõsta eelkuumutatud ahju 180 kraadi juurde esmalt 5 minutiks, eemalda siis küpsetuspaber ja raskus ja küpseta veel 5-6 minutit. Tõsta ahjust.
  • Valmista täidis. Selleks lõika pirn pooleks, eemalda südamik ja lõika viiludeks. Tõsta eelküpsetatud tainale. Jaota sinna pirnide vahele ka sinihallitusjuust. Mõned tükid võid ka pirniviilude vahele sättida. Klopi munad lahti ja sega koorega. Lisa tüümiani ja vajadusel ka veidi soola. Kalla pirukapõhjale ja tõsta ahju 180-200 kraadi juurde ca 35-40 minutiks või seni, kuni pirukas on kuldne ja läbi küpsenud. Veidi enne ahjust võtmist lisa ka pekaanipähkleid. Serveerimisel viimistle värskelt jahvatatud musta pipra ja rukolaga. Võid juurde pakkuda veel balsamico kreemi, mis siia kooslusesse väga hästi sobib.