Go Back

Kreemine spinati püreesupp kartuli ja munaga

Total Time30 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 1-2 sl oliiviõli
  • 30 g võid
  • 1 sibul hakituna
  • Peotäis rohelist sibulat hakituna
  • 10-15 cm jupp porrut hakituna
  • 2 küüslauguküünt hakituna
  • 2 keskmise suurusega kartulit tükeldatuna
  • 200 g spinatit
  • 1 liiter Maggi kana- või köögiviljapuljongit
  • 2 dl 35%-list koort võid asendada taimse koorega
  • Soola ja pipart
  • Serveerimiseks keedetud muna koorituna ja poolitatuna

Instructions

  • Kuumuta poti põhjas keskmisel kuumusel õli ja või. Lisa sinna sibul ja roheline sibul koos porruga ja hauta vaiksel tulel umbes 5 minutit. Ära pruunista. Lisa potti küüslauk, hauta veel minutijagu. Lisa kartul ning puljong ning lase keema tõusta. Keeda aeg-ajalt segades umbes 15 minutit kuni kartul on pehme. Lisa potti spinat ja koor. Lase spinatil pehmeneda mõned minutid ja püreesta siis supp kas blenderis või saumikseriga kreemjaks. Maitsesta soola ja pipraga. Serveerides lisa keedetud poolitatud muna. Naudi!