Go Back

Võileivatort musta leiva, munavõi ja suitsukanakreemiga

Total Time40 minutes
Servings: 6

Ingredients

  • 12 viilu Eesti Pagari musta leiba
  • Immutamiseks puljongit
  • 200 g toasooja toorjuustu
  • 200 g majoneesi
  • Soola ja sidrunipipart
  • Kaunistamiseks värsket kurki redist, keedetud muna, murulauku jm.

Suitsukanakreem:

  • 200 g suitsutatud kanafileed
  • 200 g toorjuustu
  • Hakitud murulauku
  • Veidi majoneesi
  • Soola ja pipart

Munavõi:

  • 5 keedetud muna
  • 100 g toasooja võid
  • 50 g majoneesi
  • Soola

Instructions

  • Alusta suitsukanakreemi ja munavõi valmistamisest. Suitsukanakreemi valmistamiseks tõsta tükeldatud kanafilee ja toorjuust purustajasse. Lisa hakitud murulauk ja veidi majoneesi ning töötle ühtlaseks kreemiks. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kõrvale.
  • Munavõi valmistamiseks töötle keedetud muna või ja majoneesiga ühtlaseks. Seda võid teha kahvliseljaga suurel taldrikul muna muljudes. Maitsesta soolaga.
  • Sega toasoe toorjuust majoneesiga. Maitsesta soola ja sidrunipipraga.
  • Tordi valmistamseks immuta leiba puljongis ja lao 4 leivaviilu serveerimistaldrikule. Sinna peale laota munavõi. Immuta järgmised 4 leivaviilu puljongis ja lao sinna peale. Laota sinna suitsukanakreem. Korda veel ühe immutatud leivakihiga ja määri siis kogu tort toorjuustu-majoneesikreemiga pealt ja külgedelt kokku.
  • Kaunista värske kurgi, redise ja munaratastega ning hakitud värske murulauguga. Jäta paariks tunniks maitsestuma ja tõmbama enne serveerimist.