Võileivatordid on alati hea mõte, kui on vaja pidulauda katta. Maitsevad hästi ja pakuvad ka silmailu.

Selles tordis on kombineeritud erinevates kihtides munavõi ja suitsukana-toorjuustukreem. Vahekihtideks on must leib, mis on lausa kohustuslik, kui katta Eesti Vabariigi pidulauda. Valmista võileivatort mõni tund varem, kui plaanid seda lauale panna. Nii saavad maitsed omavahel sõbraks saada ja tort parajalt tõmmata.

Võileivatort musta leiva, munavõi ja suitsukanakreemiga

Aeg kokku 40 minutes
Portsjonit 6

Koostisosad

  • 12 viilu Eesti Pagari musta leiba
  • Immutamiseks puljongit
  • 200 g toasooja toorjuustu
  • 200 g majoneesi
  • Soola ja sidrunipipart
  • Kaunistamiseks värsket kurki redist, keedetud muna, murulauku jm.

Suitsukanakreem:

  • 200 g suitsutatud kanafileed
  • 200 g toorjuustu
  • Hakitud murulauku
  • Veidi majoneesi
  • Soola ja pipart

Munavõi:

  • 5 keedetud muna
  • 100 g toasooja võid
  • 50 g majoneesi
  • Soola

Valmistamine

  • Alusta suitsukanakreemi ja munavõi valmistamisest. Suitsukanakreemi valmistamiseks tõsta tükeldatud kanafilee ja toorjuust purustajasse. Lisa hakitud murulauk ja veidi majoneesi ning töötle ühtlaseks kreemiks. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kõrvale.
  • Munavõi valmistamiseks töötle keedetud muna või ja majoneesiga ühtlaseks. Seda võid teha kahvliseljaga suurel taldrikul muna muljudes. Maitsesta soolaga.
  • Sega toasoe toorjuust majoneesiga. Maitsesta soola ja sidrunipipraga.
  • Tordi valmistamseks immuta leiba puljongis ja lao 4 leivaviilu serveerimistaldrikule. Sinna peale laota munavõi. Immuta järgmised 4 leivaviilu puljongis ja lao sinna peale. Laota sinna suitsukanakreem. Korda veel ühe immutatud leivakihiga ja määri siis kogu tort toorjuustu-majoneesikreemiga pealt ja külgedelt kokku.
  • Kaunista värske kurgi, redise ja munaratastega ning hakitud värske murulauguga. Jäta paariks tunniks maitsestuma ja tõmbama enne serveerimist.

Eesti Vabariigi sünnipäev läheneb ja nüüd võid osaleda oma musta leiva toidufotoga Eesti Pagari fotokonkursil.

Eesti Pagar korraldab veebruaris piduliku fotokonkursi ilusamate Mustast leivast tehtud toitude leidmiseks! Konkurss toimub 6.-24. veebruar, mil kõik on oodatud saatma pilte enda lemmikust retseptist, mis sisaldab Eesti Pagari Musta leiba. 3 parimat saavad auhinnaks AEGAON Tabula Rasa käekella!
Kuidas osaleda?
1) Valmista Eesti Pagari Mustast vormi- või rukkileivast pidulik suupiste, võileib, magustoit või mõni muu toit (nt leivasupp või võileivatort) ja tee sellest foto.
2) Lae pilt Eesti Pagari Facebooki Musta leiva postituse alla või oma Instagrami. Lisa #mustleib #eestipagar.
3) Jälgi, et Instagrami postitus oleks avalik.
4) Osaledki loosimises! Loosi läheb 3 AEGAON Tabula Rasa naiste või meeste käekella. Loosimised toimuvad 13.02, 20.02 ja 27.02.
Rohkem infot leiad eestipagar.ee/mustleib

Postitus sündis koostöös Eesti Pagariga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.