Meie oma vana tuttav heeringas saab hoopis uue maitsenüansi, kui teda röstitud seesamiseemnetega, ingveri ja küüslauguga maitsestatud sojakastmes marineerida. Sellist heeringat saab serveerida mustal leival. Kreemisust lisab suupistele mädarõikavaht ja pisut krõmpsuvat tektsuuri ning hapukat maitset saab lisada hapukurgiviiluga. Selline pisut teistmoodi maitsekooslus on mõnus värskendus ja justkui sümbol, et ürg-Eesti heeringas ja must leib võivad Aasia köögi maitsetega ka väga edukalt koos tangot tantsida.

Soja-seesamikastmes marineeritud heeringa suupisted mädarõikakreemiga

Valmistusaeg 15 minutes
Marineerimiseks vajalik aeg: 2 hours
Aeg kokku 2 hours 15 minutes
Portsjonit 6

Koostisosad

Marineeritud heeringas:

  • 240 g VIČI traditsioonilist või suitsumaitselist heeringafileed tükeldatuna
  • 1 dl sojakastet
  • 1 sl riisi- või valge veini äädikat
  • 1 sl vedelat mett
  • 1 väike sibul hakituna
  • Väike jupp ingverit hakituna
  • 1 sl seesamiõli
  • Röstitud seesamiseemneid

Mädarõikakreem:

  • 100 g toasooja toorjuustu
  • 1 dl 35%-list koort
  • 1-2 tl riivitud mädarõigast võid kasutada purkitehtud mädarõigast
  • 1 tl vedelat mett
  • 1 sl kanget sinepit
  • Sidrunimahla
  • Soola ja pipart

Valmistamine

  • Serveerimiseks ahjus krõbedaks küpsetatud leivaviile, hapukurki, seesamiseemneid, idusid või võrseid, rediseviile
  • Tõsta tükeldatud heeringas kaussi. Sega kokku sojakaste, riisiäädikas, mesi, hakitud sibul ja ingver ning seesamiõli. Kalla kaste kalale peale, lisa ka seesamiseemneid. Jäta paariks tunniks kuni üle öö marineerima.
  • Mädarõikakreemi valmistamiseks vahusta vahukoor ja sega siis toasooja toorjuustu, mädarõika, mee, sinepi ja sidrunimahlaga. Maitsesta soola ja pipraga.
  • Rösti leivaviilud ahjus krõbedaks. Sinna peale tõsta lusika või pritskotiga mädarõikakreemi. Kreemile aseta hapukurgiviil ja sinna peale tõsta heeringas. Viimistle suupiste rediseviilu, võrsete või idude ja seesamiseemnetega.

Postitus sündis koostöös VIČI-ga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.