Heeringas ja hapukoor on kooslus, milles ei pea pettuma. Soolakas ja intensiivse maitsega heeringas saab hapukoore abil mõnusalt mahedama maitseviimistluse. Selles hapukoorekastmes heeringas tuleb maitselisa andma veel särtsakas mädarõigas ja siin võid kasutada nii purgist võetud või siis riivitud värsket mädarõigast. Lisaks veel hakitud sibulat, marineeritud või hapukurki, värskeid ürte ja lihtne ning nii maitsev ja eestipärane heeringavaagen ongi valmis. Sobib hästi nii pidulauale koos musta leivaga serveerimiseks kui ka tavapäeval võileivale või keedetud kartuli kõrvale sättimiseks.

Heeringas mädarõika-hapukoorekastmes

Aeg kokku 10 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 240 g VIČI traditsioonilist heeringafileed
  • 200 g paksemat hapukoort
  • 1 sibul peeneks hakituna
  • 1 marineeritud või hapkurk peeneks hakituna
  • 2 tl mädarõigast
  • 1-2 tl sinepit soovi korral.
  • Veidi suhkrut
  • Soola ja pipart
  • Hakitud värsket tilli või murulauku
Elagu Eesti ehk siis selline heeringas sobib hästi ka EV pidulauale

Postitus sündis koostöös VIČI-ga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.