Go Back

Soja-seesamikastmes marineeritud heeringa suupisted mädarõikakreemiga

Prep Time15 minutes
Marineerimiseks vajalik aeg:2 hours
Total Time2 hours 15 minutes
Servings: 6

Ingredients

Marineeritud heeringas:

  • 240 g VIČI traditsioonilist või suitsumaitselist heeringafileed tükeldatuna
  • 1 dl sojakastet
  • 1 sl riisi- või valge veini äädikat
  • 1 sl vedelat mett
  • 1 väike sibul hakituna
  • Väike jupp ingverit hakituna
  • 1 sl seesamiõli
  • Röstitud seesamiseemneid

Mädarõikakreem:

  • 100 g toasooja toorjuustu
  • 1 dl 35%-list koort
  • 1-2 tl riivitud mädarõigast võid kasutada purkitehtud mädarõigast
  • 1 tl vedelat mett
  • 1 sl kanget sinepit
  • Sidrunimahla
  • Soola ja pipart

Instructions

  • Serveerimiseks ahjus krõbedaks küpsetatud leivaviile, hapukurki, seesamiseemneid, idusid või võrseid, rediseviile
  • Tõsta tükeldatud heeringas kaussi. Sega kokku sojakaste, riisiäädikas, mesi, hakitud sibul ja ingver ning seesamiõli. Kalla kaste kalale peale, lisa ka seesamiseemneid. Jäta paariks tunniks kuni üle öö marineerima.
  • Mädarõikakreemi valmistamiseks vahusta vahukoor ja sega siis toasooja toorjuustu, mädarõika, mee, sinepi ja sidrunimahlaga. Maitsesta soola ja pipraga.
  • Rösti leivaviilud ahjus krõbedaks. Sinna peale tõsta lusika või pritskotiga mädarõikakreemi. Kreemile aseta hapukurgiviil ja sinna peale tõsta heeringas. Viimistle suupiste rediseviilu, võrsete või idude ja seesamiseemnetega.