Mõnus kerge suupisteleib, kus röstitud leivale ja heeringale annab krõmpsuva vahekihi munasalat kurgi ja redisega. Selliseid võileibu võid pakkuda argipäeval suurema einevõileivana või siis pidulikematel puhkudel väiksematel leibadel ja suupistetena. Krõmpsuvad ning mahedamaitselised redis ja värske kurk koos tummise keedumunaga sobituvad soolaka heeringaga imehästi.

Heeringana võid kasutada traditsioonilist või siis ka suitsumaitselist heeringat

Suupisteleib heeringa ja munasalatiga

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

 • 4 viilu rukkileiba
 • 200 g Vici traditsioonilist heeringafileed tükeldatuna
 • 3 keedetud muna hakitud
 • 200 g värsket kurki hakituna
 • 2-3 redist hakituna
 • 1 punane sibul hakituna
 • 3-4 sl majoneesi
 • Veidi sidrunipipart
 • Soola
 • Värsket tilli

Valmistamine

 • Rösti leivad krõbedaks. Jahuta. Valmista munasalat. Selleks tõsta kaussi hakitud muna, kurk, redis ja punane sibul. Tõsta veidi hakitud sibulat enne kõrvale ja kasuta seda kaunistamiseks. Lisa majonees, sidrunipipar, sool ja värske hakitud till. Sega läbi. Tõsta salatit röstitud leivale, aseta sinna peale heeringafilee. Kaunista kurgi ja rediseviilude, hakitud punase sibula ja maitserohelisega. Serveeri kohe, sest seistes vettib leib läbi. Viimistle paari keeru musta pipraga.
 • See on üks hästi mõnusa maitsekooslusega ja ka silmailu pakkuv võileib, kus lisaks heeringale ja leivale maitset andmas veel peedi-toorjuustukreem ja keedetud muna. Kogu seda kooslust aitavad veel hapukassoolaste maitsepungadena ilmestada kapparimarjad. Selle võileiva idee on näpatud taanlaste toidulaualt, kus sarnase kooslusega võileiba nimetatakse Smørrebrød ja seda pakutakse sageli ka tänavatoiduna.
 • Igal juhul on see järeleproovimist väärt, sest tegemist on väga ilusa kooskõlaga võileivaga. Selline kooslus sobib hästi ka pidulauale sättimiseks. Siis tee seda väikeste suupisteleibadena.

Postitus sündis koostöös Viciga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.