Go Back

Haluski (halušky) ehk kapsaga nuudliroog

Total Time30 minutes
Servings: 6

Ingredients

  • 150 g õhukest peekonit tükeldatuna
  • 100 g võid osadena
  • 1 suurem või 2 keskmise suurusega sibulat poolratastena
  • 1 väike noor kapsas ribadena
  • 300 g munanuudleid
  • Soola ja pipart
  • Sidrunimahla

Instructions

  • Kuumuta pliidil keskmisel kuumusel pann ja alusta esmalt peekonist. Tõsta peekon pannile ja lase esmalt rasv välja sulada ja küpseta siis peekon krõbedaks. Selleks kulub ca 10-12 minutit. Tõsta peekon pannilt taldrikule. Võid taldrikule panna ka majapidamispaberi, et üleliigne rasv eemaldada. Jäta välja sulanud rasv pannile ja lisa ca 50 g võid. Lase võil sulada, alanda veidi kuumust ja lisa siis pannile sibul. Lisa ka soola. Küpseta sibulat aeg-ajalt segades kümmekond minutit kuni see hakkab pruunistuma. Lisa nüüd pannile ka kapsas. Sega läbi ja küpseta umbkaudu 10-12 minutit. Noorele kapsale kulub aega vähem, valgele vanemale peakapsale rohkem.
  • Seni kuni kapsas pannil küpseb, keeda soolaga maitsestatud vees ka nuudlid vastavalt pakendi juhistele. Jäta veidi pastakeeduvett alles ja kurna siis nuudlid sõelal. Lisa nuudlid pannile kapsasegule, lisa ka peekon, ülejäänud või ja veidi pastakeeduvett. Sega läbi, maitsesta soola ja pipra ning sidrunimahlaga. Serveeri kohe.