Go Back

Segasalat kinoa, päikesekuivatatud tomati ja avokaadoga

Servings: 2 inimest

Ingredients

  • 100 g rukolat või muud salatirohelist
  • 1 dl kinoad (nt Looduvägi mahekinoad)
  • 7-8 päikesekuivatatud tomatit õlis tükeldatuna
  • 3-4 sl kalamata oliive õlis
  • 1 suurem või kaks väiksemat avokaadot tükeldatuna
  • 2-3 redist õhukeste ratastena
  • 3-4 sl oliiviõli (nt Casa Fonestate suurepärast oliiviõli)
  • veidi sidrunimahla
  • veidi vedelat mett
  • soola ja pipart

Instructions

  • Keeda esmalt kinoa. Selleks kalla kinoa potti või kastrulisse ja lisa 2 dl vett ja veidi soola. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust, kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel 10-15 minutit, kuni vesi on imendunud. Töötle kinoa kohevaks.
  • Sega kokku salatikaste oliiviõlist, sidrunimahlast, tibakesest meest ja soolast-piprast.
  • Sega rukola salatikastmega käte abil läbi.
  • Lisa kinoa, tükeldatud päikesekuivatatud tomatid ja oliivid ning avokaado ja redis. Sega veel korra läbi ja säti taldrikule.

Notes

Selline kooslus on täiesti taimne ja sobib ka veganitele. Kui soovid aga toekamat taldrikutäit, võid lisada näiteks fetajuustu, parmesanilaaste, grillitud kana, tuunikala või muud meelepärast.