Go Back

Lihtne leib tumeda õlle ja juustuga

Prep Time10 minutes
Cook Time50 minutes
Total Time1 hour

Ingredients

  • 150 g Džiugase 24 kuud laagerdunud juustu, riivituna
  • 2,5-3 dl speltajahu
  • 4 dl mitmevilja jahusegu või odrajahu
  • 2-3 sl pruuni suhkrut
  • 3 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soola
  • Näpuotsaga pipart
  • 3,5 dl porterõlu
  • 2 sl võid, sulatatuna
  • Soovi korral erinevaid seemneid (päevalilleseemneid, kõrvitsaseemneid, linaseemneid vms)

Instructions

  • Sega suuremas kausis jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja pipar. Sega õlu kuivainete hulka ja lisa ka juust. Sega kõik läbi. Kui tainas on liiga paks, lisa veidi õlut. Tulemuseks peaks olema parajalt paks tainas, mis tuleb vormi laiali lükata ehk mis ei valgu ise laiali. Kalla tainas võiga määritud vormi. Pintselda leiba pealt sulatatud võiga. Küpseta 180 kraadi juures ca 50 minutit, kuni leiva sisse torgatud tikk jääb puhtaks. Lase kümmekond minutit vormis jahtuda, enne kui leiva vormist välja kallad.