Selline juustune ja tumeda õllega leib on alati meespere lemmikuks, aga kindlasti mitte ainult. Mahlase sisuga küllusliku maitsega õlle-juustuleib sobib hästi nii omaette suupisteks kui ka eraldi toidukorraks. Piisab vaid, kui veidi võid leivale määrida. Et aga küll küllale liiga tee, võib leivale määritud võile veel ühe rammusa juustuviilu peale sättida. Head asja pole kunagi liiga palju 😊

Lihtne leib tumeda õlle ja juustuga

Valmistusaeg 10 minutes
Küpsetusaeg 50 minutes
Aeg kokku 1 hour

Koostisosad

  • 150 g Džiugase 24 kuud laagerdunud juustu, riivituna
  • 2,5-3 dl speltajahu
  • 4 dl mitmevilja jahusegu või odrajahu
  • 2-3 sl pruuni suhkrut
  • 3 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soola
  • Näpuotsaga pipart
  • 3,5 dl porterõlu
  • 2 sl võid, sulatatuna
  • Soovi korral erinevaid seemneid (päevalilleseemneid, kõrvitsaseemneid, linaseemneid vms)

Valmistamine

  • Sega suuremas kausis jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja pipar. Sega õlu kuivainete hulka ja lisa ka juust. Sega kõik läbi. Kui tainas on liiga paks, lisa veidi õlut. Tulemuseks peaks olema parajalt paks tainas, mis tuleb vormi laiali lükata ehk mis ei valgu ise laiali. Kalla tainas võiga määritud vormi. Pintselda leiba pealt sulatatud võiga. Küpseta 180 kraadi juures ca 50 minutit, kuni leiva sisse torgatud tikk jääb puhtaks. Lase kümmekond minutit vormis jahtuda, enne kui leiva vormist välja kallad.

Retsept valmis koostöös Dziugas juustudega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.