Go Back

Marjajäätised

Ingredients

  • Vaarikaid või punaseid sõstraid
  • Tikreid
  • Mustikaid või musti sõstraid
  • Laimi- või sidrunimahla
  • Magustajat - mett agaavisiirupit, steviat, rafineerimata suhkrut, banaani, pehmeid datleid vm
  • Vanillisuhkrut või vanillikaunast kraabitud seemneid
  • Paksemat jogurtit
  • Jäätisevorme
  • Puidust pulki

Instructions

  • Püreesta marjad koos magustajaga blenderis. Kontrolli maitseid, et segu liiga hapu ei jääks. Erinevad marjad vajavad erinevat kogust suhkrut ning ka marjade küpsusastmest sõltub, palju magustajat vaja läheks. Võid koor marjadega püreestada ka banaani või pehmeid datleid. Ka need aitavad maitset magusamaks timmida. Võid lisada marjapüreele laimi- või sidrunimahla ja vanillisuhkrut.
  • Kalla marjapüree vormidesse. Kui tahad värvilist jäätist, püreesta erinavat värvi marjad eraldi ja kalla siis ettevaatlikult üksteise peale. Valge kihi võid valmistada jogurtist. Sega jogurti sisse maitse järgi veidi magustajat ning vanillisuhkrut. Kalla jogurtikiht ka vormi. Torka sisse pulgad ja tõsta jäätised ettevaatlikult sügavkülma püstisesse asendisse. Jäta mõneks tunniks kuni üle öö sügavkülma.
  • Valmis jäätiste kättesaamiseks aseta jäätisevormid korraks sooja vee alla ja tõmba siis vormist välja.