Kui kasutad röstimata pähkleid, siis kuumuta ahi 170 kraadini. Laota pähklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rösti neid kuni need hakkavad kergelt pruunistuma. Selleks kulub maksimaalselt 10 minutit. Väldi liigset pruunistumist. Jahuta veidi ja töötle siis köögiräti vahel pähkleid nii, et eralduks võimalikult palju koori. Jahuta.
Tõsta pähklid blenderisse ja töötle need "pulse" režiimi kasutades kreemjaks. Vajadusel lisa blenderisse ka õli, et mass kreemisem ja vähem kuivem oleks. Kui pähklikreem on valmis, blenderda sinna hulka ka kakaopulber ja sool ning kui kasutad suhkrut või muud magustajat, lisa ka see koos vanillisuhkruga. Sulata vesivannil tükeldatud šokolaad(id) ja kalla siis segu pähklikreemi hulka. Töötle blenderis segu ühtlaseks, kalla purki ja tõsta jahedasse. Alguses on kreem vedel, aga jahedas šokolaad taheneb ja ka kreem muutub paksemaks.
Naudi röstitud saial, pannkookidel või muul meelepärasel moel. Säilita jahedas.