Go Back

Küpsetamata kodujuustu-valge šokolaadi kook mustikatega toortatrajahust küpsistel põhjal

Ingredients

  • 150 g Täkumetsa kakaoküpsiseid purustatuna
  • 70 g võid sulatatuna

Kodujuustu valge-šokolaaditäidis:

  • 600 g kodujuustu
  • 2 dl 35%-list koort
  • 300 g valget šokolaadi
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • paar peotäit mustikaid
  • värskeid marju kaunistamiseks

Instructions

  • Koogipõhja valmistamiseks purusta küpsised köögikombainis või blenderis. Lisa sulatatud või ja suru siis küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 22-24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Vajuta koogipõhi näppude abil tugevalt kinni.
    Täidise jaoks vahusta koor. Kodujuustu võid eelnevalt purustada peenemaks. Selleks tõsta kodujuust blenderisse ja töötle ühtlasemaks. Sulata vesivannil tükeldatud valge šokolaad. Sega kokku vahustatud koor, purustatud kodujuust ja vanillisuhkur. Nirista pidevalt segades sisse valge šokolaad ja lisa siis ka mustikad. Kalla täidis koogivormi tatraküpsistest põhjale ja aseta jahedasse mõneks tunniks kuni üle ööl. Enne serveerimist kaunista värskete marjadega.
    Hoia jahedas, et kook pehmeks ei muutuks.