Go Back

Jäine gluteenivaba kook toorjuustu, pohlade ja tibakese kitsejuustuga

Prep Time30 minutes
Servings: 10 inimesele

Ingredients

  • 150 g Täkumetsa kakaoga toortatraküpsiseid
  • 70 g võid
  • 400 g toorjuustu toasoojana
  • 2 dl 35%-list koort
  • 100 g pehmet kitsejuustu
  • 300 g pohli
  • 1,5-2 dl roosuhkrut rafineerimata
  • 1 tl vanillisuhkrut

Instructions

  • Valmista esmalt koogipõhi. Selleks purusta blenderis küpsised, sega sulatatud võiga ja suru siis küpsetuspaberiga vooderdatud ca 20-22-cm läbimõõduga lahtivõetava vormi põhjale.
    Purusta pohlad blenderis umbes kolmadiku kuni poole suhkrukogusega. Tõsta kõrvale. Vahusta koor koos toorjuustu, kitsejuustu, ülejäänud suhkru ja vanillisuhkruga. Kalla toorjuustusegu vormi. Sinna peale nirista ka pohlasegu ja sega veidi pealmine kiht läbi. Tõsta kook sügavkülma vähemalt neljaks tunniks kuni üle öö.
    Umbes pool tundi enne serveerimist tõsta kook toatemperatuurile, et kook veidi soojeneks.