Go Back

Köögivilja püreesupp kitsejuustuga

Total Time30 minutes
Servings: 4 inimesele

Ingredients

  • 1 sibul hakituna
  • 10 cm cm jupp porrut hakituna
  • 2 küüslauguküünt hakituna
  • 1-2 kartulit koorituna ja tükeldatuna
  • 2 dl puljongit
  • 1 liiter köögiviljamahla
  • Soola ja pipart
  • Soovi korral tabascot
  • Värsket tüümiani
  • Oliiviõli
  • Vajadusel tibake suhkrut
  • Serveerimiseks pehmet kitsejuustu

Instructions

  • Kuumuta poti põhjas õli keskmisel kuumusel ja hauta siis sibulat, porrut ja küüslauku õli sees mõned minutid, kuni need on klaasjad. Lisa sinna juurde ka mõned tüümianioksad. Lisa potti ka kooritud ja tükeldatud kartul ja kalla peale puljong. Kata kaanega ja hauta vaiksel tulel ca 10 minutit, kuni kartul on peaaegu pehme. Kalla peale köögiviljamahl, lase keema tõusta, alanda siis kuumust ja keeda ilma kaaneta ca 7-10 minutit, et vedelik veidi kokku keeks ja maitsed intensiivsemaks muutuksid. Tõsta tulelt ja püreesta supp saumikseriga või blenderis. Maitsesta soola, pipra, tabasco ja vajadusel veidikese suhkruga, kui leem tundub liiga hapukas. Suhkur aitab tomati hapusust ilusti tasakaalu sättida.
  • Serveerides pudista peale värsket kitsejuustu ja lisa mõned tüümianioksad. Paku juurde ahjus krõbedaks röstitud õhukesi lavašikolmnurki.
  • Kui sa väga suur kitsejuustusõber ei ole, võid kasutada hoopis fetajuustu. Kui soovid aga tummisemat suppi, võid lisada supile ka pannil krõbedaks praetud peekonit ja/või saiakrutoone.