Go Back

Beseekattega õunakook tatrajahust põhjal

Servings: 8

Ingredients

Koogipõhi

  • 100 g võid
  • 1 dl rafineerimata roosuhkrut
  • 3 dl Remedyway toortatrajahu
  • 1 munakollane
  • Näpuotsaga soola
  • Vajadusel veidi vett

Täidis

  • 50 g võid
  • 3-4 sl suhkrut
  • 400-500 g õunu tükeldatuna
  • 1-2 tl tärklist vajadusel
  • 1/2 tl kardemoni
  • sorts Vana Tallinna likööri
  • sidrunimahla

Beseekate

  • 4 munavalget
  • Näpuotsaga soola
  • 1 dl suhkrut

Instructions

  • Valmista esmalt koogipõhi. Selleks töötle köögikombainis toortatrajahu, suhkur, või, munakollane ja sool ühtlaseks. Kui segu jääb liiga kuiv, lisa veidi külma vett ja töötle, kuni moodustub ühtlane tainapallike. Suru tainas ca 24-26 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhjale ja küpseta 180-200 kraadi juures kümmekond minutit, kuni taina pind on kuiv, kuid mitte pruunistunud.
  • Valmista täidis. Selleks sulata pannil või ja lisa ka suhkur. Sega läbi ja tõsta siis pannile õunad. Sega õunad või ja suhkruseguga läbi, lisa pannile ka sidrunimahl ka kardemon ning hauta mõned minutid. Viimasena lisa ka liköör. Kui vedelikku eraldub liiga palju, lisa õunasegule ka pisut tärklist. Sega läbi ja jaota siis õunasegu eelküpsetatud põhjale.
    Beseekihi jaoks vahusta munavalged ja kui need hakkavad vahustuma, lisa pidevalt edasi mikserdades suhkur. Töötle vaht läikivaks ja tugevaks. Tõsta munavalgevaht õunakihi peale, laota ühtlaselt laiali ja küpseta siis 150 kraadi juures mõnikümmend (20-30) minutit, kuni besee pind on kergelt pruunistunud. Keera ajust kuumus ära ja jäta kook lahtise ahjuuksega veel mõneks ajaks ahju. Lõigates kasuta vette kastetud nuga, siis ei lõhu beseed ära.