Print Recipe

Kiire ja lihtne tomatine läätsesupp

Total Time30 mins
Servings: 4

Ingredients

  • 1 sibul hakituna
  • 10 cm jupp porru valget osa viilutatuna
  • 4-5 rohelise sibula valge osa viilutatuna
  • 2 küüslauguküünt hakituna
  • 1 keskmise suurusega porgand riivituna
  • 1 tl jahvatatud kurkumit
  • 1 tl suitsutatud paprika pulbrit soovi korral, sobib ka tavaline jahvatatud paprika
  • 1 l Maggi BIO köögiviljapuljongit 2 puljongikuubikust
  • 2 dl punaseid kiirkeeduläätsesid
  • 400 g purk purustatud tomateid
  • Õli
  • Soola ja pipart

Instructions

  • Kuumuta potis keskmisel kuumusel õli ja hauta sibulat, porrut, rohelist sibulat, küüslauku ja riivitud porgandit vaiksel kuumusel mõned minutid. Lisa köögiviljadele vürtsid ja hauta, kuni vürtsid muutuvad aromaatseks. Lisa siis puljong, läätsed ja purustatud tomatid. Kuumuta keemiseni ja keeda vaiksel tulel ca 20 minutit, kuni köögiviljad ja läätsed on pehmed ja supp pisut paksenenud.
  • Soovi korral võid supi ka osaliselt püreestada, nii jääb leem eriti tummine ja mõnus. Serveerides võid peale puistata värsket koriandrit, peterselli või muid ürte.