Sel aastal on talvega nagu on ja tänu soojakraadidele ning pikenevatele päevadele hakkab hinge järjest rohkem kevadetunnet tekkima. Eriti neil päevil, mil päike end näitab ning tihased ekstaatiliselt säutsuma sunnib. Ega enam ei ootagi seda talve. Lumeootus on teisenenud sujuvalt kevadeootuseks. Tänu sellele hakkab ka toidulaud kergemaks ja lihavabamaks muutuma. Varsti on käes ka paastuaeg ja kuigi täispaastu ei ole plaanis teha, on väike kevadine puhastus eriti peale suuremaid pühadeaegseid sööminguid igati hea mõte. Et kergemana ja puhtama varakevadele vastu minna.

Üks ilmatuma maitsev ja samas täiesti taimne toit on tomatine läätsesupp. Seda on nii lihtne ja mugav valmistada ja tulemus on samas selline, mis tavaliselt sööjatel rahulolumõmina esile kutsub.

Kiire ja lihtne tomatine läätsesupp

Aeg kokku 30 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 1 sibul hakituna
  • 10 cm jupp porru valget osa viilutatuna
  • 4-5 rohelise sibula valge osa viilutatuna
  • 2 küüslauguküünt hakituna
  • 1 keskmise suurusega porgand riivituna
  • 1 tl jahvatatud kurkumit
  • 1 tl suitsutatud paprika pulbrit soovi korral, sobib ka tavaline jahvatatud paprika
  • 1 l Maggi BIO köögiviljapuljongit 2 puljongikuubikust
  • 2 dl punaseid kiirkeeduläätsesid
  • 400 g purk purustatud tomateid
  • Õli
  • Soola ja pipart

Valmistamine

  • Kuumuta potis keskmisel kuumusel õli ja hauta sibulat, porrut, rohelist sibulat, küüslauku ja riivitud porgandit vaiksel kuumusel mõned minutid. Lisa köögiviljadele vürtsid ja hauta, kuni vürtsid muutuvad aromaatseks. Lisa siis puljong, läätsed ja purustatud tomatid. Kuumuta keemiseni ja keeda vaiksel tulel ca 20 minutit, kuni köögiviljad ja läätsed on pehmed ja supp pisut paksenenud.
  • Soovi korral võid supi ka osaliselt püreestada, nii jääb leem eriti tummine ja mõnus. Serveerides võid peale puistata värsket koriandrit, peterselli või muid ürte.

Postitus sündis koostöös Maggiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.