Äsja saabunud Hiina uue aasta valguses on ka meie pere toidulauale sattunud tavapärasest rohkem Hiina toite ja pean tunnistama, et olen sattunud selle maitseküllase köögi võludest taas sõltuvusse. Seekord sai katsetatud täiesti taimse kooslusega ehk lillkapsaga, mida tuleks esmalt ahjus grillelemendi all röstida ja siis külluslikus magusvürtsises teravas kastmes kiirelt läbi küpsetada. Tulemus oli võrratu! Tasub kindlasti järele proovida.

Hiina toitude maitsestamisloogika näeb ette, et ühes toidus peavad kokku saama kõik erinevad maitsed ja see külluslikus magusvürtsikas kastmes lillkapsas on just selline maitsemeeli ergutav mõnus suutäis. Klassikaliselt sobitatakse seda tüüpi kastmed kana- või sealihaga, aga kevadhooaja ootuses ihkas hing midagi kergemat ja nii võibki väga maitsva täistaimse roa ka lillkapsast kastmesse rüütades valmistada.

Hiinapärases vürtsikas kastmes lillkapsas

Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

 • 1 lillkapsapea õisikud eraldatud
 • 2 sl maisitärklist
 • 2 sl kookospiima või koort
 • 70 ml + 2 sl sojakastet
 • 3 sl Teriyaki kastet
 • 2 sl DanSukkeri tumedat siirupit Võid kasutada ka lihtsalt suhkrut
 • 2 sl riisiäädikat
 • 1 sl õli
 • 2 küüslauguküünt hakituna
 • Pöidlasuurune jupp ingverit hakituna
 • ½-1 tšillipipar hakituna
 • 3-4 vart rohelist sibulat hakituna
 • Värskelt jahvatatud musta pipart
 • Peotäis maapähkleid või India pähkleid kergelt röstituna

Valmistamine

 • Tõsta lillkapsaõisikud suuremasse kaussi ja lisa sinna ka 1 supilusikatäis tärklist. Sega läbi ja lisa ka kookospiim või koor ja 2 supilusikatäit sojakastet. Sega kõik läbi. Kuumuta ahju grillrežiim maksimumkuumuseni. Laota lillkapsas ahjuplaadile ja tõsta ahju grillelemendi alla. Rösti umbkaudu 5-7 minutit, kuni esimesed pruunid servad hakkavad lillkapsale tekkima. Alanda siis kuumus 180-200 kraadini ja rösti veel umbkaudu 5 minutit, kuni lillkapsaõisikud on pehmed.
 • Valmista kaste. Selleks sega sojakaste, teriyaki kaste, siirup, äädikas ja must pipar. Lisa 50 ml vett ja 1 supilusikatäis tärklist ja sega kõik läbi.
 • Kuumuta pannil õli ning prae küüslauk, ingver ja tšillipipar õli sees mõne minuti jooksul läbi. Lisa pannile kastmesegu ja lase keema tõusta. Sega juurde lillkapsas ja kuumuta kõik koos läbi kuni kaste pakseneb ja muutub läbipaistvaks. Sega juurde ka pähklid. Kui kaste tõmbab liiga paksuks, lisa veidi vett. Serveerides puista peale hakitud rohelist sibulat. Paku juurde aurutatud basmati riisi.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.