Võileivad on kiirel päeval asendamatud ja aitavad ka siis hädast välja, kui on vaja kõhutäide kaasa haarata. Võileiva täidiseks on kreemjas brie-juust, mida täiendavad Oskar Lihatööstuse mahlased singilõigud, toekad tomativiilud ning lõppviimistluseks on vitamiinidest pungil petersellipesto. Sellise võileiva kokku kombineerimisel saad olla parajalt loominguline – vali oma lemmik sink, olgu selleks siis E-vaba fileesink või pea rasvavaba kalkunisink ja juustuna võid kasutada ka sinihallitus- või tavalist viilujuustu. Saiana kasutasin suuremates Prisma Peremarketites kohapeal küpsetatavat tumedat baguette´i, aga sobib ka muu pikk sai või ka ciabatta.
Selline rikkalik täidetud baguette sobib hästi ka kaasa võtmiseks, kui sellele lihtsalt võileivapaber ümber keerata.
Toekas võileib singi, brie-juustu ja petersellipestoga
Koostisosad
- 2 ca 10 cm baguette´i lõiku
- 4 sl majoneesi
- 100 g viilutatud Oskari sinki
- 125 g brie-juustu
- 2 tomatit
- Rohelist salatit
Petersellipesto
- Suur peotäis peterselli
- 2 küüslauguküünt
- 1,5 dl oliiviõli
- 50 g parmesani juustu
- Peotäis India pähkleid
- Soola ja pipart
Valmistamine
- Valmista esmalt petersellipesto. Selleks tõsta pesto ained purustajasse või köögikombaini ning töötle ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga.
- Võileibade valmistamiseks lõika baguette horisontaalselt pooleks. Määri mõlemale lõikepinnale majoneesi. Säti alumisele poolele määritud majoneesile roheline salatileht. Sellele säti viiludeks lõigatud brie-juust, singiviilud, tomat ja kõige peale laota petersellipesto. Tõsta peale ülemine pool ja suru võileib kergelt kokku. Kui soovid võileiva kaasa võtta, keera see paberisse või kilesse.
Vasta