Vaadates kalendrisse võib tõdeda, et Eesti Vabariigi aastapäev ei ole enam mägede taga ja seetõttu võib hakata vaikselt ka oma mõtteid selle õhtu pidulaua teemade lainele sättima.

Heeringas on üks meie rahvuslikest aaretest, mis kindlasti sel õhtul hästi pidulauale sobib. Neid, kes seda toekat soolast kala hinnata oskavad, on õnneks palju, kuigi noorema põlvkonna seas tundub heeringas kahjuks pisut vähem hinnatud olema.

Selline teki alla peidetud heeringas on sümpaatselt lihtsa valmistuskäiguga ja samas hästi mõnusa maitsetasakaaluga tõhus soolane suutäis. Sobib see väga hästi ka pidulauale sättimiseks. Samas maitseb suurepäraselt ka argiõhtul või pühapäevalõunaks. Soolane heeringas saab maitselisa sinepikastmest, millele on lisatud veel muna, sibulat ja kappareid. Säti seda heeringat kas leivale või ka keedetud kartuli kõrvale.

Heeringas sinepi-meekastmest teki all muna, sibula ja kapparitega

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

 • 300 g soolaheeringafileed tükeldatuna
 • 2 keedetud muna hakituna
 • 1 punane sibul hakituna
 • 2-3 sl kappareid hakituna
 • Murulauku hakituna

Sinepikaste

 • 100 g hapukoort
 • 1 sl kanget sinepit
 • 1 tl mett
 • Veidi soola
 • Majoneesi soovi korral

Valmistamine

 • Tükelda heeringas ja säti vaagnale. Sega kokku sinepikaste ja maitsesta see endale sobivaks. Kalla heeringale. Puista peale hakitud muna, sibulat, kappareid ja murulauku. Serveerides paku juurde musta leiba.

Retsept ilmus 2020 jaanuari-veebruari Toit&Trend numbris.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.