Go Back

Tivoli heeringas ehk magusvürtsises marinaadis heeringas köögiviljadega

Total Time15 minutes
Servings: 3

Ingredients

  • 500 g heeringafileed tükeldatuna
  • 1 punane paprika tükeldatuna (võimalusel eelista pika kaunaga kahekaupa pakendatult müüdavaid paprikaid)
  • 1 tšillipipar õhukeste viiludena
  • 1 porgand õhukeste viiludena
  • 10 cm jupp porrulaugu helerohelist osa õhukeste viiludena
  • Marinaad:
  • 3 sl vett
  • 2 sl DanSukkeri rafineerimata roosuhkrut
  • 3 sl valge veini äädikat
  • 2 sl tomatipastat
  • Paar loorberilehte
  • 10 tera nelki vürtsi, musta pipart ja kadakamarju (võid kasutada neid kõiki korraga või osa sellest valikust)
  • 3 sl õli
  • 1 sl 30%-list äädikat

Instructions

  • Tõsta marinaadi ained kastrulisse v.a. 30%-line äädikas, lisa ka porgand ja lase keema tõusta. Keeda paar minutit, lisa äädikas ja jahuta siis toatemperatuurini. Lisa ülejäänud ained marinaadi sisse, sega kõik läbi ja jäta vähemalt paariks tunniks külma maitsestuma. Parim on maitse siis, kui heeringas on saanud paar päeva külmas maitsestuda.