Selle erksavärvilise heeringa retsept jäi mulle esmalt kõrvu ja silma ühest telesaatest ja tänu oma nimetusele. Nimelt rääkis seal saates FB grupi „Kodused hoidised“ perenaine oma lehel jagatavatest retseptidest ja muuhulgas siis ka heeringast, millele oli juurde lisatud laiend tivoli. See nimetus intrigeerib juba niisamagi, kuna heeringas ja tivoli just liiga lähedased mõisted ei kipu olema. Lähemalt uurides ja nähes seda kirkavärvilises marinaadis heeringat, tekkis koheselt arusaam, millest tulenevalt üks heeringas tivoli heeringa nimetuse võib saada.

Onju ilus!

Lisaks silmailule on tegemist väga maitsva marinaadi ja maitsekooslusega, mis tekitab ka kõhus rahuloleva ja õnneliku tivoli tunde. Võimalusel kasuta soolvees lahtiselt müüdavat tervet heeringat või kui soovid kergema vaevaga hakkama saada, siis heeringafileed. Väikesed muudatused ja lisandid said töö käigus retsepti ka tehtud ja tulemus jääb kindlasti kordamisele tulevate retseptide nimistusse.

Tivoli heeringas ehk magusvürtsises marinaadis heeringas köögiviljadega

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 3

Koostisosad

 • 500 g heeringafileed tükeldatuna
 • 1 punane paprika tükeldatuna (võimalusel eelista pika kaunaga kahekaupa pakendatult müüdavaid paprikaid)
 • 1 tšillipipar õhukeste viiludena
 • 1 porgand õhukeste viiludena
 • 10 cm jupp porrulaugu helerohelist osa õhukeste viiludena
 • Marinaad:
 • 3 sl vett
 • 2 sl DanSukkeri rafineerimata roosuhkrut
 • 3 sl valge veini äädikat
 • 2 sl tomatipastat
 • Paar loorberilehte
 • 10 tera nelki vürtsi, musta pipart ja kadakamarju (võid kasutada neid kõiki korraga või osa sellest valikust)
 • 3 sl õli
 • 1 sl 30%-list äädikat

Valmistamine

 • Tõsta marinaadi ained kastrulisse v.a. 30%-line äädikas, lisa ka porgand ja lase keema tõusta. Keeda paar minutit, lisa äädikas ja jahuta siis toatemperatuurini. Lisa ülejäänud ained marinaadi sisse, sega kõik läbi ja jäta vähemalt paariks tunniks külma maitsestuma. Parim on maitse siis, kui heeringas on saanud paar päeva külmas maitsestuda.

Postitus sündis koostöös DanSukkeriga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.