Suvi on ukse ees ja kingituseks on saabunud soe kevadine päikeseküllane nädalavahetus, mida tasuks kindlasti tähistada ja toast terrassile, välikööki või rõdule kolida. Need esimesed soojad päevad on alati kõige nauditavamad. Loomulikult on ka grillimine omal kohal, aga lisaks võib laua katta ka mõnusate lihtsate suupistetega ja sinna juurde pakkuda üht uut ja põnevat jooki nimega Vintonic.

Vintonic on täiesti uue ideega kerge värskendav jook, mis on nüüd ka meie poodidesse jõudnud. See on kahe sõbra ühine idee luua täiesti uus, stiilne kvaliteetveini ja toonikut sisaldav segujook. Vintonicu loojateks on kirglik veinimeister Reinhard Mattes ja orgaaniliste mahlade tootja Thomas Voglsam. Tegemist on täiesti unikaalse tootega Eestis! Lisainfot selle joogi kohta leiad SIIT.


Vintonic on jook, mis peaks hästi sobima Gin&Tonic kokteili sõpradele vahelduseks, pakkudes erilist ja ainulaadset lahendust. Jook ise on värske, kergelt mõrkja alatooniga poolkuiv puuviljane värskendav rüübe. Aroomis on tunda tsitruselisi, laimi kergelt hapukat mõrkjust ja maasikaid. Serveerida tuleks seda jooki jahutatuna või jääga. Joogi serveerimistemperatuuriks on 6 kraadi ja garneerida sobib seda jooki tsitruseviilu või marjadega.
Saadaval on Vintonicut suuremas 0,75-liitrises pudelis või siis väiksemates „portsjonpudelites“. Valida saab valge ja roosa Vintonicu vahel.
Selline jook sobib muuhulgas hästi eelseisvateks suvisteks lõpupidudeks või ka piknikuteks ja aiapidudeks koos kergete suupistetega, mida sobib näiteks tervitusjoogiks pakutava Vintonicuga kombineerida.

Järgnevalt saigi pandud mõned lihtsad ja toimivad suupisteideed, mis sobiksid hästi Vintonicu juurde pakkumiseks. Vaeva nende suupistetega liialt nägema ei pea, samas on maitseküllane ja värvikirev pidulaud garanteeritud.

Pirn sinihallitusjuustu ja prosciuttoga

Hästi kokkutoimiva maitsekombinatsiooniga lihtne suupiste, kus magusale pirniviilule tuleb kaissu soolakas ja maitseküllane sinihallitusjuust, millele annab omalt poolt veel maitselisa soolakas prosciutto sink. Pirni asemel võid hooajal kasutada ka virsikut, mis samuti sellesse kooslusesse suurepäraselt sobib.

Pirn või virsik prosciuttoga ja sinihallitusjuustuga

Aeg kokku 9 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 1-2 suuremat pirni sektoritena või viiludena
  • 100 g sinihallitusjuustu
  • 150 g prosciutto sinki
  • Tüümiani või punet
  • Värskelt jahvatatud musta pipart
  • Oliiviõli
  • Värsket tüümiani

Valmistamine

  • Lõika pirnist (või virsikust) suupärased viilud. Säti sinna peale sinihallitusjuustu ja keera siis see kooslus prosciutto riba sisse. Pudista peale värsket tüümiani, piserda oliiviõliga ja viimistle värskelt jahvatatud musta pipraga.

See on suupiste, mis oma maitsetega imiteerib klassikaks saanud Kapri salatit ehk siis juust, tomat ja pesto. Pesto võid ise valmistada või kasutada valmiskujul ostetud pestot. Kevadisel ajal võid kasutada ka karulaugupestot, mis on kevadiselt vägev ja maitseküllane.

Bruschetta mozzarella, tomati ja pestoga

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 8 viilu krõbedaks röstitud saia
  • 150 g mozzarella juustu võimalusel kasuta kreemjat pühvlimozzarellat
  • Kirsstomateid või tomativiile
  • Oliiviõli
  • Värskelt jahvatatud musta pipart

Basiilikupesto:

  • Suur punt värskt basiilikut
  • 1-2 küüslauguküünt
  • 50 g parmesani juustu riivituna
  • 30 g piiniaseemneid või päevalilleseemneid
  • 1-1,5 dl oliiviõli
  • Soola

Valmistamine

  • Valmista esmalt basiilikupesto. Selleks tõsta kõik pesto koostisained purustajasse või blenderisse ja töötle ühtlaseks. Maitsesta soolaga ja paksust reguleeri õli lisamisega.
  • Pehmema ja kreemisema mozzarella võid töödelda taldikul kahvliseljaga kreemiseks, aga võid mozzarella ka viilutada. Tõsta igale krõbesaiale mozzarellat, sinna peale säti tomat, nirista peale veidi pestot. Viimistle värskelt jahvatatud musta pipraga ja võid täiendavalt peale niristada oliiviõli.

Suupisted arbuusi, feta ja mündiga on imelihtne suvine suupiste, kus õhetav münt annab magusmahlasele arbuusile ja soolakale fetajuustule lõppviimistluse. Fetajuustu asemel võid kasutada ka kitsejuustu, mis samuti siia kooslusesse hästi sobib.

Suupisted arbuusi, feta ja mündiga ja kitsejuustukreemi ja maasikaga krõbesaiad

Aeg kokku 10 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

Arbuusi-fetajuustu suupisted:

  • Arbuusi kuubikuteks lõigatuna
  • Fetajuustu tükeldatuna
  • Mündilehti
  • Oliiviõli
  • Värskelt jahvatatud musta pipart

Kitsejuustu ja maasikatega krõbesaiad:

  • 8 viilu krõbedaks röstitud saia
  • 100 g kitse toorjuustu
  • Maasikaid poolitatuna
  • Balsamico kreemi
  • Värsket basiilikut või tüümiani
  • Värskelt jahvatatud musta pipart
  • Oliiviõli

Valmistamine

  • Arbuusisuupistete valmistamiseks tõsta arbuusikuubikule tükike fetajuustu ja säti sinna peale mündileht. Torka tikk sellest suupistest läbi ja lao vaagnale. Viimistle oliiviõli ja värskelt jahvatatud musta pipraga.
  • Kitsejuustuga krõbesaiade valmistamiseks määri krõbesaiadele kitsejuustukreemi. Säti sinna peale poolitatud maasikas. Nirista balsamico kreemi ja viimistle värskelt jahvatatud musta pipra, basiiliku või tüümianioksaga ja nirista peale veidi oliiviõli.

Mõnusat kevade ja suve nautimist!

Postitus sündis koostööna.

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.