See on hästi lihtne ja samas suurepäraselt toimiv elegantne dessert, mille puhul on vaid kaks koostisosa. Õrn marjane hapukasmagus sorbett ja roosa prosecco. Sorbett kujutab endast puuvilja- või marjapüreest ja suhkrusiirupist tehtud külmutatud magustoitu, mida külmutamise ajal ühtlaseks vahustatakse. Sorbetile lisatakse vahel ka alkoholi, mis aitab vähendada jääkristallide teket ja anda maiusele siidisema konsistentsi.

Siin magustoidus kasutatud sorbetiks SEE LaMuu vaarika-prosecco sorbett, mis sobib hästi ka veganitele ehk siis jäätis on täistaimne. Et aga küll küllale liiga ei tee, siis võib pokaali või klaasi sätitud sorbetile peale kallata veidi SEDA Casa Canevel roosat proseccot. Casa Canevel elegantne ja delikaatse erksa happega prosecco on pärit Valdobbiadene piirkonnast ehk Prosecco piirkonna südamest. Selle vahuveini valmistamiseks on kasutatud lisaks Glera viinamarjale kuni 10-15% Pinot Noir viinamarju. Prosecco on nauditava värske ja marjase iseloomuga ning suurepärases tasakaalus kuiv elegantne jook elava happega. Aroomis võib leida tsitruselisi, greibi mõrkjust ja laimi erksat hapet, aga ka metsmaasikaid ja vaarikaid, pirni ning happesuse poole pealt veel punaseid sõstraid.

Kui seda proseccot toiduga sobitada, siis sobivad hästi mereannid, suupisted, taimsed toidud, aga ka erinevad eelroad, suupisted ja ka näiteks prosciutto.

Kui aga rääkida sellest lihtsast ja elegantsest desserdist, siis selle valmistamiseks tõmba jäätiselusikaga lihtsalt paar palli sorbetti pokaali või klaasi sisse ja kalla sellele peale nii palju proseccot, et jäätis oleks umbes kolmveerandi ulatuses joogiga kaetud. Kaunistuseks lisa veel värskeid marju – selle koosluse puhul kas vaarikaid või maasikaid, mille mõlema aroomi ja maitsenüansse on ka proseccos tunda. Samamoodi võid magustoidule lisada ka granaatõunapärleid. Prosecco nauditav happesus aitab suurepäraselt sorbeti magusat maitset tasakaalu sättida. Süües võta lihtsalt lusikale veidi sorbetti koos proseccoga ja naudi. Ühest pakist jäätisest jätkub umbes kuuele inimesele magustoidu valmistamiseks.

Selline magustoit sobib hästi ka eelseisvaks naistepäevaks, sest tõenäoliselt on vähe õrnema soo esindajaid, kes sellist roosat magushapukat kihisevat desserti ei naudiks.

Postitus sündis koostöös Joogikultuuriga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.