6keskmise suurusega kartulitpestuna ja tükeldatuna
300gnoori põldubekauntest eraldatuna
1-1,5dlpiima või taimset piima
50gvõid või taimset võid
Soola ja pipart
Värsket hakitud tilli
Õli praadimiseks
Instructions
Keeda esmalt kauntest eraldatud rohelisi põlduba soolaga maitsestatud vees 3-5 minutit. Kurna ja jahuta veidi. Koori siis ubadelt välimine hallikas koor. Tõsta oad kõrvale.
Kuumuta potis soolaga maitsestatud vesi keemiseni. Tõsta sinna sisse kartulid keema, alanda kuumust ja keeda 15-20 minutit või kuni kartulid on pehmed. Kurna ja jäta veidi kartulikeeduvett alles. Lisa potti ka kooritud oad ja tambi kogu mass jämedalt läbi. Lisa koor ja või ning sool-pipar ja sega mass läbi. Kui tamp jääb liiga kuiv, lisa veidi kartulikeeduvett. Maitsesta lõplikult ja serveerides puista peale värsket tilli.
Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ning prae kaerakotletid mõlemalt poolt kuldseks. Serveeri koos kartuli-oatambiga ja värske salatiga.