Jõhvikatäpiline sidrunikook valge šokolaadi glasuuriga
Total Time1 hourhr10 minutesmins
Servings: 8
Ingredients
4dlspelta- või nisujahu
½tlsoola
1tlküpsetuspulbrit
2dlrafineerimata roosuhkrut
1tlvanillisuhkrut
2sidruni koorriivituna
1sidruni mahl
2dlBorgese Kreeka pähkli jooki
100gkookosõli
2muna
2-3peotäit kuivatatud jõhvikaid
Granaatõunaseemneid
Valge šokolaadi ja kreeka pähkli joogi glasuur:
150gvalget šokolaadihakituna
1dlkreeka pähkli jooki
Instructions
Sega omavahel jahu, sool, küpsetuspulber, suhkur, vanillisuhkur ja sidrunikoor. Teises kausis sega sidrunimahl, Kreeka pähkli jook, sulatatud kookosõli ja munad. Sega läbi ja ühenda siis segud omavahel. Sega ühtlaseks ja lisa kuivatatud jõhvikad.
Kalla küpsetuspaberiga vooderdatud 24-26-cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi ja küpseta 180 kraadi juures 50-60 minutit. Jahuta.
Valge šokolaadi glasuuri valmistamiseks haki esmalt šokolaad. Kuumuta kreeka pähkli jook vaikselt kuni keemiseni ja siis kalla hakitud šokolaadi hulka. Sega ühtlaseks kuni šokolaad on täiesti sulanud. Jahuta veidi ja tõsta siis 10-15 minutiks külmikusse tahenema. Tahenenud glasuur kalla või määri koogile ja lisa sinna ka granaatõunaseemneid ja tõsta jahedasse tahenema.