Go Back

Jõhvikatäpiline sidrunikook valge šokolaadi glasuuriga

Total Time1 hour 10 minutes
Servings: 8

Ingredients

  • 4 dl spelta- või nisujahu
  • ½ tl soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 dl rafineerimata roosuhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 sidruni koor riivituna
  • 1 sidruni mahl
  • 2 dl Borgese Kreeka pähkli jooki
  • 100 g kookosõli
  • 2 muna
  • 2-3 peotäit kuivatatud jõhvikaid
  • Granaatõunaseemneid
  • Valge šokolaadi ja kreeka pähkli joogi glasuur:
  • 150 g valget šokolaadi hakituna
  • 1 dl kreeka pähkli jooki

Instructions

  • Sega omavahel jahu, sool, küpsetuspulber, suhkur, vanillisuhkur ja sidrunikoor. Teises kausis sega sidrunimahl, Kreeka pähkli jook, sulatatud kookosõli ja munad. Sega läbi ja ühenda siis segud omavahel. Sega ühtlaseks ja lisa kuivatatud jõhvikad.
  • Kalla küpsetuspaberiga vooderdatud 24-26-cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi ja küpseta 180 kraadi juures 50-60 minutit. Jahuta.
  • Valge šokolaadi glasuuri valmistamiseks haki esmalt šokolaad. Kuumuta kreeka pähkli jook vaikselt kuni keemiseni ja siis kalla hakitud šokolaadi hulka. Sega ühtlaseks kuni šokolaad on täiesti sulanud. Jahuta veidi ja tõsta siis 10-15 minutiks külmikusse tahenema. Tahenenud glasuur kalla või määri koogile ja lisa sinna ka granaatõunaseemneid ja tõsta jahedasse tahenema.