Go Back

Vanillitäpilised valges veinis hautatud pirnid

Total Time30 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 4 keskmise suurusega kõvemat pirni
  • 1 pudel valget veini siia sobib magusam vein, võid kasutada ka mahla
  • 0,5-1 dl suhkrut sõltuvalt kui magusat tulemust soovid
  • 1 vanillikaun
  • 4-5 tera kardemoni
  • mõned terad tähtaniisi
  • paar viilu ingverit
  • Mõned sidruniviilud soovi korral
  • Serveerimiseks vahukoort jäätist, mascarponekreemi, vahustatud kaerakoort

Instructions

  • Koori pirnid. Võid pirnid keeta nii tervelt kui ka poolitatuna. Poolita vanillikaun pikkupidi ja kraabi välja seemned. Kalla potti vein või mahl ja lisa vanilliseemned ning vanillikaun, suhkur, kardemon, tähtaniis ja ingver. Võid lisada ka mõned viilud sidrunit. Tõsta pirnid potti nii, et need oleksid üleni vedelikus. Kuumuta keemiseni, alanda siis kuumust ning keeda vaiksel tulel 20-30 minutit vastavalt sellele, kui suured on pirnid või kas pirnid on poolitatud või terved. Aeg-ajalt keera pirne, et nad ühtlaselt pehmeneksid. Valmis pirnid muutuvad läbipaistvaks ja pirnide pehmust võid ka noaga kontrollida.
  • Jahuta ja serveeri meelepärase lisandiga.