Go Back

Põhjata juustupirukas kodujuustu, singi ja paprikaga

Total Time55 minutes
Servings: 8

Ingredients

  • 70 g võid sulatatuna
  • 100 g hapukoort
  • 3 muna
  • 180 g Džiugase juustu peenelt riivituna
  • 300 g kodujuustu
  • 1 dl speltajahu
  • 150 g suitsusinki tükeldatuna
  • 1 punane paprika tükeldatuna
  • Peotäis värsket hakitud tilli võid kasutada ka tüümiani, peterselli, murulauku vm ürte
  • 1-2 tomatit viiludena
  • Soola ja pipart

Instructions

  • Sega omavahel sulatatud või, hapukoor ja muna. Lisa riivitud juust, aga jäta osa juustu ka pirukale peale puistamiseks. Sega juurde ka kodujuust, speltajahu, sink, paprika ning hakitud till. Maitsesta soola ja pipraga.
  • Kalla saadud segu 24-26 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse vormi. Laota peale tomativiilud ja kata ülejäänud riivitud juustuga. Küpseta 180 kraadi juures 35-45 minutit või seni, kuni pirukas on pealt kuldne.
  • Tõsta ahjus ja lase veidi jahtuda, enne kui lahti lõikad. Juurde võid pakkuda värsket salatit. Pirukas maitseb hästi nii soojalt kui külmalt.