Go Back

Kevadiselt kerge salat gurmeekartuli, suhkruherneste, rediste ja avokaadoga

Total Time15 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 500 g I love Eco gurmeekartuleid keedetuna
  • Väike punt rediseid õhukeseks viilutatuna
  • 200 g suhkruherneid
  • 2 avokaadot viilutatuna
  • 100 g Selection by Rimi Shwarzwaldi sinki sobib ka prosciutto, serrano vm sink
  • 1-2 tl kappareid
  • Rohelist pestot
  • Idusid ürte või võrseid serveerimiseks

Sidrunivinegrett

  • 2 sl värskelt pressitud sidrunimahla ja veidi riivitud sidrunikoort
  • 1 tl sinepit
  • 1 küüslauguküüs purustatuna
  • Soola ja pipart
  • 2 sl oliiviõli

Instructions

  • Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees. Tükelda ja tõsta kaussi. Lisa sinna õhukeseks viilutatud redis ja avokaado.
  • Kuumuta pannil veidi oliiviõli ja prae kiirelt pannil suhkruherned läbi. Selleks ei kulu rohkem kui 1-2 minutit. Tükelda jämedalt ja lisa kaussi kartulite juurde.
  • Valmista vinegrettkaste. Selleks sega väikeses kausis sidrunimahl ja veidi sidrunikoort, sinep, küüslauk, sool ja pipar. Nirista juurde pidevalt segades ka oliiviõli. Sega kaste kaussi tõstetud kartulite, rediste, avokaado ja suhkruhernestega läbi. Lisa ka kapparid. Jaota salat taldrikutele, nirista salatile veidi pestot, säti sinna ka väiksemaks rebitud singiribad ja viimistle ürtide, idude või võrsetega. Serveeri kohe ja paku sinna juurde kiviahju ciabattat.