600-700grabarberivarsitükeldatuna (noori rabarbereid kasuta koos koorega)
200gmaasikaidsoovi korral
1-1,5liitrit vett
2dlDanSukkeri rafineerimata roosuhkrut või ekstrapeent suhkrut
2tlDanSukkeri vanillisuhkrut
2-3slmaisitärklist
Serveerimiseks vanillijäätist või vahukoort
Instructions
Kalla potti vesi ja sinna sisse lisa rabarber koos suhkru ja vanillisuhkruga. Lase keema tõusta potitäit aeg-ajalt segades, et suhkur lahustuks. Keeda mõned minutid kuni rabarber on peaaegu pehme. Lisa siis maasikad ja keeda veel minutijagu. Sega tärklis vähese koguse külma veega ja nirista tärklisesegu potti. Kuumuta kuni kissell pakseneb ja muutub läbipaistvaks. Tõsta tulelt ja jahuta. Serveeri koos vahukoore, vanillijäätise või kohupiimavormiga või joo kruusist.