Go Back

Gazpacho ehk külm tomatisupp kuumadeks suvepäevadeks

Total Time15 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 2 suuremat hästi küpset tomatit koorituna ja tükeldatuna
  • 1 kurk tükeldatuna
  • 1 sibul tükeldatuna
  • 1 paprika puhastatuna ja tükeldatuna
  • 1-2 küüslauguküünt
  • Veidi tšillihelbeid või hakitud värksket tšillit
  • 5 dl Põltsamaa tomatimahla
  • 3-4 sl oliiviõli
  • 3-4 sl punase veini äädikat
  • Soola ja pipart
  • Pisut suhkrut
  • Värskeid ürte – basiilikut peterselli, tilli vm
  • Serveerimiseks hakitud mandleid tükeldatud avokaadot vm

Instructions

  • Alusta sellest, et lõika tomati nahale ristlõige ja tõsta tomatid mõneks minutiks keevasse vette. Tõsta veest välja, jahuta veidi ja koori siis tomat. Tükelda ja tõsta blenderisse või purustajasse. Tõsta sinna ka tükeldatud kurk, sibul, paprika ja küüslauk. Kui kasutad tšillit, lisa sinna ka tükeldatud tšilli. Kalla juurde osa tomatimahlast ja surista köögiviljad ühtlaseks. Kalla juurde ülejäänud tomatimahl ja maitsesta supp oliiviõli, punase veini äädika, soola, pipra ja suhkruga. Säti maitsed endale sobivaks ja jaota siis supp kausside või klaaside vahel. Puista peale hakitud mandleid, soovi korral ka avokaadot ja värskeid ürte. Serveeri kohe või säilita jahedas kuni serveerimiseni.