Go Back

Muskaatkõrvitsa orsoto kukeseente ja kitsejuustuga

Cook Time40 minutes
Kruupide leotamiseks vajalik aeg2 hours
Total Time2 hours 40 minutes
Servings: 6

Ingredients

  • 300 g kõrvitsat tükeldatuna (eelista võimalusel muskaatkõrvitsat)
  • 200 g odrakruupi eelnevalt 2-3 tundi leotatuna
  • 1+1 sibulat hakituna (lisa osade kaupa)
  • 2 küüslauguküünt hakituna
  • 50 g võid
  • 1 dl apelsinimahla
  • 1,5 l Maggi BIO kana- või köögiviljapuljongit osadeks jagatatuna
  • Paar loorberilehte
  • 1 dl valget kuiva veini
  • 100 g toorjuustu
  • Soola ja pipart
  • Oliiviõli

Instructions

  • Alusta kõrvitsapüree valmistamisest. Selleks sulata pannil keskmisel kuumusel või ja hauta poolt hakitud sibulast või sees umbes 5 minutit, lisa siis küüslauk ja hauta veel teist sama palju. Lisa pannile tükeldatud kõrvits ja hauta vaiksel kuumusel kaane all umbes 15 minutit. Lisa siis pannile apelsinimahl ja 5 dl kuuma puljongit. Lisa ka sool ja pipart. Hauta ilma kaaneta kümmekond minutit või kuni kõrvits on täiesti pehme. Töötle mass ühtlaseks püreeks.
  • Kuumuta potipõhjas õli ja hauta teist poolt sibulast õli sees mõned minutid. Lisa siis kurnatud odrakruup ja prae läbi. Kalla peale 1 dl valget veini ja lase korra keema tõusta. Lisa potti ka loorberilehed ja hakka osade kaupa kuuma puljongit lisama. Järgmine kulbitäis puljongit lisa siis, kui eelmine kogus on kruupidesse sisse keenud. Hauta kruupe puljongi sees kuni need on paraja pehmusega. Sega juurde eelnevalt püreestatud kõrvits ja toorjuust. Sega kõik läbi ja maitsesta lõplikult.
  • Serveerides paku juurde praetud kukeseeni ja soovi korral krõbedaks praetud salveid. Võid orsotole veel juustu riivida või kitsejuustu pudistada.