Kuldne läätse-kõrvitsakarri kookospiima ja kikerhernestega
Total Time30 minutesmins
Servings: 4
Ingredients
1sibulhakituna
3küüslauguküünthakituna
1tšillipiparhakituna
2slsuitsutatud paprika pulbrit
1tlkurkumit
1tlvürtsköömneid
500gkõrvitsattükeldatuna
100gpunaseid läätsesid
7dlköögiviljapuljongit
400gpurk konserveeritud kikerherneid
400gpurk kookospiima
Veidi mett või suhkrut
Värsket koriandrit
Õli
Soola ja pipart
Instructions
Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ning prae sibulat, kuni see on klaasjas. Lisa küüslauk ja tšilli ning kuumuta läbi. Lisa maitseained ning kuumuta läbi kuni need aromaatseks muutuvad. Kalla juurde tükeldatud kõrvits ja läätsed, lisa puljong ja kookospiim ja lase keema tõusta. Keeda, kuni kõrvits ja läätsed on pehmed. Vahepeal võid lisada ka kurnatud ja loputatud kikerherned. Maitseta soola ja pipra ning tibakese mee või suhkruga. Serveerides lisa värsket koriandrit. Sellist karrit võid ka pikemalt podiseda lasta, puruks keenud läätsed muudavad roa mõnusalt tummiseks ja pikk keemine ühtlustab maitseid.