Suupisted kilu, vutimuna, punase sibula ja herne-toorjuustukreemiga
Total Time20 minutesmins
Servings: 4
Ingredients
4viilu musta leibaneljaks lõigatuna
16vürtsikilu fileed
8vutimunakeedetuna
Põltsamaa punast sibulat
Tilli
Soola ja pipart
Õli
Hernekreem:
300gsügavkülmutatud rohelisi herneid
100gtoasooja toorjuustu
1küüslauguküüs
Peotäis värsket müntivõid kasutada ka tilli
Oliiviõli
Soola ja pipart
Instructions
Rösti leivad. Selleks lõika leivaviil neljaks, piserda õliga ja küpseta 200 kraadises ahjus mõni minut, kuni leib on pealt krõbe ja seest veel pehme. Tõsta kõrvale.
Valmista hernekreem. Selleks kuumuta kastrulis soolaga maitsestatud vesi keemiseni. Keeda herneid 4-5 minutit ja kurna siis sõelal ning jahuta külma vee alla. Tõsta herned purustajasse või köögikombaini, lisa toorjuust, küüslauk ja münt ning töötle kõik ühtlaseks kreemiks.’
Suupisteid valmistades määri hernekreemi röstitud leivale. Tõsta sinna kilufilee, poolitatud vutimuna ja marineeritud sibul. Kaunista tillioksaga ja jahvata peale veidi musta pipart.
Hernekeemi ja punase sibulaga võid serveerida samal moel ka heeringat.