Go Back

Sealihašašlõkk õunamahlamarinaadis

Servings: 6

Ingredients

  • 1 kg seakaelakarbonaadi ca 5×5 cm tükkideks lõigatuna
  • 3-4 sibulat ratastena

Õunamahlamarinaad:

  • 2-2,5 dl naturaalset hapukamat õunamahla
  • 0,5 dl õli
  • 1 sl vedelat mett
  • 1 sl soola
  • Värskelt jahvatatud musta pipart
  • Värsket peterselli või tilli hakituna

Instructions

  • Sega kokku marinaadi ained. Tõsta kaussi tükeldatud liha ja sibularattad, kalla peale marinaad ja masseeri kõik käte vahel mõne minuti jooksul läbi. Masseerimine aitab marinaadil paremini liha sisse minna. Jäta jahedasse vähemalt neljaks tunniks marineerima. Võid hoida liha marinaadis ka üle öö.
  • Torka lihatükid vaheldumisi sibularatastega varda otsa. Jäta lihatükkide vahele veidi ruumi ehk siis ära neid tihedalt üksteise otsa suru.
  • Grilli keskmisel kuumusel umbes 15-20 minutit, kuni liha on küps. Puista peale värsket hakitud peterselli või tilli.