Käes on grilliaeg. Külm kevad on küll grillihooaja algust veidi venitanud, aga vääramatu jõuga on see siiski käes ja seega paras aeg hakata selle hooaja grillihitte käe sisse harjutama hakata. Üheks väga maitsvaks mooduseks on teha šašlõkki õunamahlamarinaadis. Ohtra sibulaga.

Õunamahlas marineerunud sealihašašlõkk on saanud meie peres ühes ajatuks lemmikuks

Õunamahl aitab lihale lisada magushaput mõnusat maitset ning toimib samas ka liha pehmendajana. Siia marinaadi sobivad ideaalselt koduaia naturaalsed õunamahlad ja vastavalt õunasordile saab tulemuseks kas hapukama või magusama alatooniga marinaadi.

Liha osas eelista seakaela liha ja seda tasub otsima minna turule. Keskturu lihasaalis on mitmeid kodumaise sealiha pakkujaid, kelle juurest ostes saad lihatüki igast küljest üle vaadata. Kui ise ei oska valida, võib alati ka lihamüüjate soovitusi usaldada. Tuleb lihtsalt ära kirjeldada, mille jaoks liha vaja on.

Siia šašlõkile võib kasutada veidi rasvasemat läbikasvanud tükki, mille tulemuseks on mahlasem lõpptulemus. Kui soovid, võib aga üsna taise tüki kaasa haarata. Liha jääb küll pisut kuivem, kuid samas rasvavaesem.

Keskturu lihavalik. Igale maitsele midagi, kes soovib taisemat, kes rohkem rasvasemat ja läbikasvanud liha
Kui ise pole mahti marinaadi teha, siis leiab Keskturult palju põnevaid valmis marinaadis lihasid
Valikut taas igale maitsele ja stiilile
Ja kui ise ei oska lihatükki valida, siis küsi julgelt müüjatelt. Saad alati hea soovituse kauba peale, kui oma soovi ära räägid

Kui aga ise marinaadi teha ole mahti, siis erinevaid väga põnevates marinaadides lihasid grillimiseks leiab Keskturul väga heas valikus. Katsetamisrõõmu peaks jaguma ja sobiva variandi leiab igale maitsele.

Liha läks õunamahlamarinaadi ja sibulaga ei tasu koonerdada
Sealihašašlõkki tasub grillida varrastel, sest need kuumenevad ja aitavalt lihal ka seestpoolt küpseda
Hakkab looma!

Seega, grillid kuumaks ja liha grillile!

Sealihašašlõkk õunamahlamarinaadis

Portsjonit 6

Koostisosad

  • 1 kg seakaelakarbonaadi ca 5×5 cm tükkideks lõigatuna
  • 3-4 sibulat ratastena

Õunamahlamarinaad:

  • 2-2,5 dl naturaalset hapukamat õunamahla
  • 0,5 dl õli
  • 1 sl vedelat mett
  • 1 sl soola
  • Värskelt jahvatatud musta pipart
  • Värsket peterselli või tilli hakituna

Valmistamine

  • Sega kokku marinaadi ained. Tõsta kaussi tükeldatud liha ja sibularattad, kalla peale marinaad ja masseeri kõik käte vahel mõne minuti jooksul läbi. Masseerimine aitab marinaadil paremini liha sisse minna. Jäta jahedasse vähemalt neljaks tunniks marineerima. Võid hoida liha marinaadis ka üle öö.
  • Torka lihatükid vaheldumisi sibularatastega varda otsa. Jäta lihatükkide vahele veidi ruumi ehk siis ära neid tihedalt üksteise otsa suru.
  • Grilli keskmisel kuumusel umbes 15-20 minutit, kuni liha on küps. Puista peale värsket hakitud peterselli või tilli.

Postitus sündis koostöös Keskturuga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.