Go Back

Kasukatort heeringa ja kiirmarineeritud sibulaga

Total Time30 minutes
Servings: 8

Ingredients

  • 1 sibul hakituna
  • 2 sl veiniäädikat
  • 1 sl suhkrut
  • 3-4 keskmise suurusega keedetud kartulit riivituna
  • 400 g Vici traditsioonilist heeringat hakituna
  • 3-4 keskmise suurusega keedetud porgandit riivituna
  • 5 keedetud muna hakituna (jäta 1 muna kaunistamiseks)
  • 2-3 keskmise suurusega ahju- või keedupeeti riivituna
  • 200-300 g paksemat majoneesi
  • 2-3 sl hapukoort
  • Soola ja pipart
  • Hakitud värsket tilli

Instructions

  • Alusta sibula marineerimisest. Sellest tõsta hakitud sibul kaussi ja lisa äädikas, suhkur ja veidi soola ning vett. Sega läbi ja jäta 10-15 minutiks marineerima.
  • Sega majonees ja hapukoor.
  • Tõsta veidi riivitud peeti, porgandit ja 1 keedetud muna kõrvale. Haki munavalge ja munakollane eraldi. Tõsta kõrvale.
  • Laota lahtikäiva 22-24 cm läbimõõduga vormi põhjale kile või küpsetuspaber. Suru vormi põhjale riivitud keedetud kartul. Vajuta vormi põhjale ühtlaseks, maitsesta soola ja pipraga ning määri siis sinna peale majoneesi-hapukooresegu. Kartuli peale laota hakitud heeringas. Laota sinna peale majoneesi-hapukooresegu. Kurna marineeritud sibul sõelal ja laota heeringale. Taaskord laota sinna peale majoneesi-hapukooresegu. Järgmiseks kihiks on keedetud riivitud porgand, maitsesta soola ja pipraga ja määri majoneesi-hapukooreseguga ning täpselt sama tee ka hakitud muna ja riivitud peedi kihtidega. Määri kõige peale taas majoneesi-hapukooresegu ja kaunista siis tort nii, et välimiseks kihi säti hakitud tilli, järgmiseks kihiks riivitud peet, siis riivitud porgand, hakitud keedetud munavalge ja kõige keskele hakitud munakollane.
  • Tõsta kasukatort 2-3 tunniks jahedasse, et kihid saaksid läbi imbuda. Serveerides tõmba ääred noaga läbi ja eemalda lahtikäiva vormi seinad.