Värvilised suupisteleivad mustal leival herne- ja peedikreemiga
Total Time19 minutesmins
Servings: 4
Ingredients
6viilu Eesti Pagari musta leiba
Herne-toorjuustukreem:
200gsügavkülmutatud rohelisi herneid
100gtoasooja toorjuustu
Peotäis värsket tilli või münti
Soola ja pipart
Peedi-toorjuustukreem:
1keskmise suurusega keedetud peettükeldatuna
100gtoasooja toorjuustu
½tlmädarõigast
Soola ja pipart
Suupistete valmistamiseks:
Vürtsikilu fileed
Keedetud vutimunepoolitatuna
Külmsuitsu forelli või lõhet
Heeringafileed
Värskeid ürte kaunistamiseks
Instructions
Valmista ette must leib. Selleks rösti kas rösteris või pannil vähese õliga leivaviilud pisut krõbedamaks. Lõika iga leivaviil neljaks.
Valmista hernekreem. Selleks kuumuta kastrulis soolaga maitsestatud vesi keemiseni. Keeda herneid 4-5 minutit ja kurna siis sõelal ning jahuta külma vee alla. Tõsta herned purustajasse või köögikombaini, lisa toorjuust ja till või münt ning töötle kõik ühtlaseks kreemiks. Maitsesta vajadusel soolaga.
Peedi-toorjuustukreemi valmistamiseks tõsta purustajasse tükeldatud keedetud peet ja toorjuust. Lisa ka mädarõigast ja maitsesta soola ja pipraga. Töötle ühtlaseks kreemiks.
Kombineeri leib herne-toorjuustukreemi kilu, heeringa või forelli ja vutimunadega. Peedikreemile sobib seltsiliseks sättida heeringat. Kaunista suupisted värskete ürtidega ja viimistle värskelt jahvatatud musta pipraga.