Go Back

Magusvürtsikas supp ricotta, mozzarella ja spinatipelmeenidega

Total Time20 minutes
Servings: 2

Ingredients

  • 400 g Viči ricotta, mozzarella ja spinatitäidisega pelmeene
  • 1-2 tl tšillihelbeid vastavalt sellele, kui vürtsikat leent soovid
  • 3-4 küüslauguküünt purustatuna või riivituna
  • 3 sl õli
  • 3 sl sojakastet
  • 2 sl riisi- või veiniäädikat
  • 2 tl suhkrut
  • 1 tl röstitud seesamiseemneid
  • 1 sl seesamiõli
  • Hakitud rohelist sibulat ja koriandrit
  • Vajadusel soola

Instructions

  • Keeda pelmeene soolaga maitsestatud vees vastavalt pakendi juhistele. Kurna.
  • Tõsta tšillihelbed ja küüslauk kaussi. Aja kastrulis õli nii kuumaks, et see hakkab kergelt suitsema ja kalla siis kaussi tšillihelvestele ja küüslaugule peale. Need peavad hakkama särisema. Sega läbi.
  • Lisa sinna sojakaste, äädikas, suhkur, seesamiseemned ja seesamõli. Sega läbi. Lisa 2 dl kuuma puljongit ja sega läbi. Puljongi asemel võid kasutada ka pelmeenide keeduvett. Kontrolli maitset ja vajadusel lisa soola.
  • Lisa leeme sisse ka hakitud rohelist sibulat ja koriandrit. Tõsta keedetud pelmeenid sama leeme sisse ja jaota taldrikute vahel. Puista peale veel värskeid hakitud ürte.