See on mõnusalt vürtsikas Aasia mõjutustega tummise leemega roog, kus staarirollis on Viči ricotta-, mozzarella-, ja spinatitäidisega pelmeenid. Valmistuskäigu juures on põnevam leeme valmistamine, kus tšillihelbed ja küüslauk tuleb kuuma õliga üle valada.

Sellisel moel saad maitsva ja parajalt terava kastme või leeme, mille sisse lähevad kümblema ka eelnevalt keedetud pelmeenid. Pelmeenidena kasutasin Viči mozzarella-, spinati- ja ricottatäidisega traditsioonilisi pelmeene, mis on parajalt mahedad, et särtsakat kastet omakorda tasakaalustada. Viči pelmeenid on ka hästi õhukese tainakihiga, mistõttu sisaldavad sellevõrra rohkem täidist ehk siis tainast on pelmeenides vaid 40% ja ülejäänu ehk 60% on täidis. Lisaks võib välja tuua ka selle, et Viči pelmeenid on eelnevalt pastöriseeritud, mistõttu on nende keemise aeg ka kiirem ehk siis vaid viie minutiga on sul toit valmis ja taldrikul.

Magusvürtsikas supp ricotta, mozzarella ja spinatipelmeenidega

Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

 • 400 g Viči ricotta, mozzarella ja spinatitäidisega pelmeene
 • 1-2 tl tšillihelbeid vastavalt sellele, kui vürtsikat leent soovid
 • 3-4 küüslauguküünt purustatuna või riivituna
 • 3 sl õli
 • 3 sl sojakastet
 • 2 sl riisi- või veiniäädikat
 • 2 tl suhkrut
 • 1 tl röstitud seesamiseemneid
 • 1 sl seesamiõli
 • Hakitud rohelist sibulat ja koriandrit
 • Vajadusel soola

Valmistamine

 • Keeda pelmeene soolaga maitsestatud vees vastavalt pakendi juhistele. Kurna.
 • Tõsta tšillihelbed ja küüslauk kaussi. Aja kastrulis õli nii kuumaks, et see hakkab kergelt suitsema ja kalla siis kaussi tšillihelvestele ja küüslaugule peale. Need peavad hakkama särisema. Sega läbi.
 • Lisa sinna sojakaste, äädikas, suhkur, seesamiseemned ja seesamõli. Sega läbi. Lisa 2 dl kuuma puljongit ja sega läbi. Puljongi asemel võid kasutada ka pelmeenide keeduvett. Kontrolli maitset ja vajadusel lisa soola.
 • Lisa leeme sisse ka hakitud rohelist sibulat ja koriandrit. Tõsta keedetud pelmeenid sama leeme sisse ja jaota taldrikute vahel. Puista peale veel värskeid hakitud ürte.

Postitus sündis koostöös Vičiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.