Tunnistan üles, et minu sügavkülmas on alati mõned pakid pelmeene. Eriti praegu, kui taas maakoju kolisin, pakkisin sügavkülmasahtlitesse päris mitu pakki erineva täidisega pelmeene. Nii hea võtta kiirel ajal, kui tahaksid pigem õues ja päikese käes toimetada selmet pliidi taga toimetada. Mõni minut ja ongi toit valmis.

Üheks lemmikuks on Viči sealihaga pelmeenid, mida pakun koos külma mädarõikakastmega. Viči pelmeenide puhul on plussiks see, et tainakiht on hästi õhuke, mistõttu on loomulikult selle võrra täidist rohkem ja pelmeenid keevad ka kiiresti ehk viis minutit ja ongi valmis. Selle ajaga jõuad ilusti kastme valmis segada.

Sealiha ja mädarõigas on kooslus, mis ei vea eales alt. Nii võidki sealihaga pelmeenide juurde segada valmis ühe lihtsa ja väga mõnusa hapukoore-mädarõikakastme, mis annab Viči traditsioonilistele ja eriti õhukese tainakihiga sealihapelmeenidele väga maitsva ja nauditava lõppviimistluse. Valmista pelmeene potikleepsu ehk potstickersi meetodil, kus algselt praed pelmeene õli sees ja hiljem kallad pelmeenidele peale veidi vett ja katad panni kaanega, et neid auruga veidi mahlasemaks muuta.

Sealihaga pelmeenid mädarõikakastmega

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

 • 400 g Viči traditsioonilisi pelmeene sealihaga
 • Hakitud rohelist sibulat
 • Värskelt jahvatatud musta pipart
 • Õli praadimiseks

Mädarõikakaste:

 • 1-2 tl mädarõigast riivituna või purgist võetud mädarõigast
 • 100 g paksemat hapukoort
 • 1 tl sinepit
 • 1 tl suhkrut
 • Soola ja pipart

Valmistamine

 • Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ja prae pelmeene õli sees 5-7 minutut, kuni need on kuldsed ja läbi küpsenud. Võid küpsemise lõppfaasis lisada pannile veel veidi vett ja pann korraks kaanega katta. Nii saad samaaegselt praetud ja aurutatud pelmeenid ja seda võtet kasutatakse pannikleepsude (potstickers) valmistamiseks.
 • Pelmeenide valmimise ajal sega kokku mädarõikakastme jaoks vajalikud ained ehk mädarõigas, hapukoor, sinep, suhkur, sool ja pipar. Serveeri pelmeene koos kastmega ja puista peale hakitud rohelist sibulat.

Postitus sündis koostöös Viciga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.