Saabuva suve eel ja kättejõudnud soojade ilmadega muutub menüü ka suvisemaks ja kergemaks. Esikohale asetuvad lihtsalt ja kiirelt valmivad toidud, mida ei pea tunde pliidi ees passides või ahjus küpseetads valmis podistama. Esimesed rohelised saadused on peatselt ka peenral olemas ja seega võib salatihooaja igati avatuks kuulutada.

Salatite puhul on plussiks see, et täpselt näpuga retseptis järge ajama ei pea ja ka see värvikirev köögiviljasalat annab võimaluse vastavalt oma eelistustele või külmkapisisule improviseerida. Minu salatis said kokku lisaks köögiviljadele – kirsstomatid, kurk, redis, avokaado, mais, Rooma salat – ja krõbedaks praetud peekon ja keedetud muna. Peekoni võis asendada soovi korral näiteks tuunikalaga või kanafileega või hoopis ära jätta. Samamoodi saab ka köögivilju oma maitse või hooajalisuse järgi kombineerida. Valku võid lisada siia salatisse soovi korral ka kodujuustu või grilljuustuga.

Ja kui erinevad salati koostisosad on taldrikule sätitud, tuleks kogu see taldrikutäis viimistleda Thomy jogurtikastmega, mis on mõnusalt ürdine ja parajalt paks. Thomy jogurtikaste kujutab endast kreemjat ja aromaatsete ürtidega naturaalsetest koostisosadest kaste, mis sobib suurepäraselt erinevate salatitele olgu selleks siis klassikaline värske segasalat, aga miks mitte ka kartulisalat.

Kirev köögiviljasalat muna, peekoni ja Thomy jogurtikastmega

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 1

Koostisosad

 • 1 keedetud muna poolitatuna
 • 2-3 viilu peekonit
 • 1 väiksem avokaado viilutatuna
 • 2-3 redist viilutatuna
 • 1 lühike kurk viilutatuna
 • 3 sl konserveeritud maisi
 • 5-6 kirsstomatit poolitatuna
 • Thomy jogurtikastet
 • Salatirohelist
 • Värsket basiilikut
 • Värskelt jahvatatud musta pipart

Valmistamine

 • Alusta sellest, et prae peekon pannil krõbedaks. Nõruta majapidamispaberil. Laota taldrikule väiksemaks rebitud Rooma salatit, sinna peale säti kirsstomatid, redise- ja kurgiviilud, avokaado ja mais. Lisa ka poolitatud keedumuna ja krõbe peekon. Viimistle värkselt jahvatatud musta pipraga. Kalla salati üle Thomy ürdise jogurtikastmega ja serveeri kohe.

Postitus on sündinud koostöös Thomy salatikastmetega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.