Go Back

Türgi munad küüslaugujogurtiga ja tšilliga

Total Time15 minutes
Servings: 2

Ingredients

  • 200 g Kreeka jogurtit toasoojana
  • 2 küüslauguküünt
  • Soolahelbeid
  • 30 g võid
  • 2 sl oliiviõli
  • 1 tl tšillihelbeid
  • 2 suuremat muna
  • 2 tl sidrunimahla
  • Hakitud värsket tilli ja koriandrit
  • Serveerimiseks röstitud hapusaia või röstsaia

Instructions

  • Sega toasoe jogurt riivitud või purustatud küüslaugu ja soolahelvestega. Kui võtad jogurti külmkapist, võid seda kuuma veega kausil kuumutada, aga ära päris külmkapikülma jogurtit kasuta. Ideaalis võiks jogurt olla kehatemperatuuril, nii ei kalgendu tšilliõlis kasutatud või kohe ära.
  • Sulata pannil vaiksel kuumusel või ja kuumuta, kuni või muutub kergelt helepruuniks. Lisa oliivõli ja tšillihelbed ja sega läbi. Hoia tšilliõli soojas.
  • Munade pošeerimiseks löö munad lahti ja nõruta vedelam munavalge osa sõelal. Liiguta muna veidi sõelal, et vedel paremini eralduks. Tõsta väiksesse kaussi või tassi ja lisa sinna teelusikatäis sidrunimahla. Aja kastrulis vesi keema ja alanda siis kuumust niipalju, et vesi vaevu võbeleb. Libista vette muna ja keeda 2-3 minutit. Tõsta siis vahukulbiga välja ja nõruta kuivemaks. Korda sama teise munaga.
  • Serveerimiseks laota küüslaugujogurt taldrikule. Lisa pošeeritud muna ja nirista peale soe tšilliõli. Puista peale hakitud värsket tilli ja/või koriandrit. Naudi koos röstitud saiaga.