Go Back

Beseekattega punase sõstra kook kondenspiimaga

Total Time50 minutes
Servings: 8

Ingredients

Koogipõhi:

  • 100 g võid
  • 2,5 dl jahu
  • 0,5 dl suhkrut
  • 1/2 tl soola
  • Veidi külma vett

Punase sõstra täidis:

  • 200 g kondenspiima
  • 100 g hapukoort
  • 3 munakollast
  • 1 sl maisitärklist
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 4-5 dl punaseid sõstraid

Beseekate:

  • 3 munavalget
  • 1 - 1,5 dl suhkrut

Instructions

  • Esmalt valmista koogipõhi. Selleks töötle köögikombainis külm või jahu, suhkru ja soolaga ühtlaseks puruks. Lisa veidi külma vett, et moodustuks tainapall. Suru tainas ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud 24-cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ja külgedele. Võid taina koos vormiga mõneks ajaks külma tõsta. Küpseta siis koogipõhja eelkuumutatud 200-kraadises ahjus ca 10 minuti jooksul. Võid küpsetamisel kasutada ka raskust ehk katta tainas küpsetuspaberiga ja sinna peale asetada näiteks kuivatatud herned. Nii jääb tainapõhi õhem.
  • Täidise valmistamiseks sega munakollased kondenspiima, hapukoore, maisitärklise ja vanillisuhkruga ühtlaseks. Lisa punased sõstrad ja kalla segu siis eelküpsetatud tainapõhjale. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit.
  • Vahusta munavalged koos suhkruga. Suhkrut ära kohe lisa, vaid vahusta esmalt suuremulliliseks vahuks ja hakka siis osade kaupa suhkrut lisama. Vahusta, kuni tulemuseks on läikiv ja tihe vaht, millest saad moodustada püsivad tipud.
  • Määri munavalge eelküpsetatud punase sõstra täidisele ja küpseta ahjus veel 10-15 minutit, kuni pealispind on kuldne.
  • Tõsta ahjus ja jahuta. Lõika kooki vette kastetud noaga, nii et jää besee noa külge.